Okulumuzun Tarihçesi

ORGENERAL CEMAL TURAL İLKOKULU

Okul Resmi

Okulumuz, 2.Ordu Komutanı Org. Cemal Tural tarafından Tural Lojmanları içerisinde (Hazineye tapulu, MSB na tahsisli) yaptırılmış ve ilk olarak 1965-1966 yılında 5 sınıfla normal olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.

1972-1973 Ders yılında kalorifer tesisatı döşenmiş ve bir hizmetli lojmanı ilave edilmiştir. 1974 yılında ise ikili öğretime geçilmiştir.

Okulumuza, 2001-2002 Eğitim Öğretim yılında 4 derslik daha yapılarak normal öğretime dönülmüştür. Bünyesinde 8 derslik Bir Müdür ve bir Müdür Yardımcısı bir öğretmen odası, sınıfı, arşiv, Laboratuvar, Kütüphane, Rehberlik Servisi, Spor odası, Mutfak ve tuvaletler bulunmaktadır.

Çocuklarımızın Büyük kurtarıcımız ve bu cennet vatanımızın mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak amacıyla çalışan öğretmen, Müdür ve Müdür Yardımcısı dâhil 14 öğretmen ve 1 hizmetli ile beraber 255 öğrencimize hizmet vermekteyiz.